Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φθινόπωρο

Φθινόπωρο


Μύρισε Φθινόπωρο, τα φύλλα άρχισαν να κιτρινίζουν, η βροχή να μας δροσίζει και Οι τέσσερις εποχές του Vivaldi να μας συντροφεύουν.
 Το Φθινόπωρο από τις τέσσερις εποχές μας έφερε στην τάξη τη γλυκιά, ζεστή μυρωδιά του βρεγμένου χώματος. Η καθημερινή δραστηριότητα με το ημερολόγιο έχει  αρχίσει από την πρώτη  μέρα της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά γνωρίζουν τον μήνα, αλλάζουμε τους αριθμούς με την αλλαγή της ημερομηνίας και γνωρίζουν ήδη την εποχή Φθινόπωρο αφού την λέμε κάθε μέρα δυνατά όλοι μαζί. Τί είναι όμως το Φθινόπωρο?
Πολλά βιβλία, εικόνες, πίνακες μας βοηθούν να το ανακαλύψουμε.


Van Gogh


Τα χρώματα του Φθινοπώρου να το καταλάβουμε καλύτερα. Η μουσική να το αισθανθούμε. Χορεύουμε, αυτοσχεδιάζουμε, μιμούμαστε τα σύννεφα που κινούνται στον ουρανό, τη βροχή που πέφτει στη γη. 



Δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

 Κρατάμε ομπρέλες τις ανοίγουμε,τις κλείνουμε, πηδάμε ποταμάκια που έχει σχηματίσει η βροχή, χρησιμοποιούμε εφημερίδες σαν υπόστεγο να προστατευτούμε , τις μετατρέπουμε σε ομπρέλες, βγαίνουμε στην αυλή για να ακούσουμε τον ήχο της βροχής και να την αγγίξουμε(αν μας βοηθήσει ο καιρός).  Τραγουδάμε, ζωγραφίζουμε, φτιάχνουμε με μπουκάλι πλαστικό που μέσα έχει  ρύζι ή όσπρια αυτοσχέδιο μουσικό όργανό που θυμίζει τον ήχο της . Με το σώμα μας, τα χέρια, τα δάχτυλα, τα πόδια μας αναπαράγουμε τον ήχο της  ψιχάλας ,της δυνατής βροχής, της καταιγίδας αλλάζοντας την ένταση του ήχου που δημιουργούμε κάθε φορά.

Μερικές από τις κατασκευές μας


Σύννεφα        
Κόβουμε, Χρωματίζουμε, Κολλάμε










Φθινοπωρινά φύλλα

Φθινοπωρινό Δέντρο με χαρτόνι που έχουν βάψει τα παιδιά


Ευχαριστούμε τη μαμά Κατερίνα για τη συνεργασία με τα παιδιά.
Ιδού το έργο βγαλμένο από την ιστορία "Το κάστρο και οι Ιππότες των Χρωμάτων"


3 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΥΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Ειρήνη μου. Ξεκινάμε Φθινοπωρινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ δημιουργική δουλειά! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή