Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Γιορτάζουμε την άνοιξη και την γιορτή της μητέρας!!!

΄Ηρθε η ΄Ανοιξη, λουλούδια, χρώματα μυρωδιές, ευχάριστη διάθεση!!!
Τα παιδιά στην αυλή παρατηρούν τα δέντρα που απέκτησαν πράσινα φύλλα, πόσο διαφορετική εικόνα από την χειμωνιάτικη όψη τους, χορταράκια, μυρμήγκια,πεταλούδες.
Να ή ΄Ανοιξη πάλι που ήρθε ξανά, και ήρθε η ώρα να στολίσουμε την πόρτα μας, να γίνει ανοιξιάτικη. Πρώτη επιλογή των παιδιών πεταλούδες χρωματιστές, στολισμένες με πούλιες, χάντρες ότι είχαμε στην τάξη μας, ζωγραφική από τα παιδιά, σύρμα πίπας για κεραίες και λουλούδια. 
Και .......έτοιμες οι πεταλούδες των μικρών μας!!!Πρωτομαγιά όμως δεν γίνεται χωρίς στεφάνι, πλούσιο και γεμάτο με κάθε λογής λουλούδια. ΄Ετσι την Δευτέρα το πρωί μόλις πήγαμε στο Νηπιαγωγείο ήταν η πρώτη μας σκέψη. Το τραπέζι γέμισε με άνθη που είχαν μαζέψει από τους κήπους τους, τις βόλτες έξω στους αγρούς και ξεκινήσαμε... Γνωρίσαμε από κοντά κάθε λουλούδι που είχαμε τριαντάφυλλα, κρίνα, σκυλάκια και πολλά άλλα,τα μυρίσαμε μάθαμε την ονομασία τους, τα αγγίξαμε γνωρίσαμε τα μέρη του κάθε φυτού και πώς πρέπει να τα περιποιούμαστε.
Εδώ επί τω έργω...
Λουλούδια ας διαλέξουμε
και ρόδα και κρίνα
και ελάτε να πλέξουμε
στεφάνια με εκείνα
στον Μάη που σήμερα
γιορτάζει στην γη...Μια αναμνηστική φωτογραφία με χαμόγελα και το στεφάνι μας που το στολίσαμε έξω από την τάξη μας.Στεφανάκι με αστείο προσωπάκι, χρωματισμένο και στολισμένο από τα παιδιά
Τ  Τουλίπα, σχηματίζουν το γράμμα με το σώμα τους, βρίσκουν πολλές λέξεις από Τ,τ, προφέρουν, γράφουν...Γιορτή της μητέρας, μια γλυκιά, τρυφερή εκδήλωση των παιδιών που εκφράζουν την αγάπη τους στην μαμά με μια απλή ζωγραφιά, ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι με χάντρες μεγάλες, μικρές ροζ, γαλάζιες, κουμπιά και ένα βαζάκι στολισμένο με χαρτοπετσέτα που έχει σχέδια και γεμισμένο με χαρτονένια ανθοδέσμη... Ανεκτίμητης αξίας δώρο γιατί είναι φτιαγμένο από τα ίδια με το γούστο τους, τον ενθουσιασμό τους, και την προσμονή τους να δουν την αντίδραση της μανούλας... που ήταν δάκρυα συγκίνησης και χαράς

Τα παιδιά φτιάχνουν το βραχιολάκι με ελαστική σιλικόνη και με δυο τρεις κόμπους από εμάς για να κλείσει καλά
Τα προσφέραμε σε κουτάκια που είχαν μέσα μια καρδιά που έφτιαξαν οι μικροί μας μαθητές και έγραψαν την δική τους ευχή.

Η εικόνα μαμάς, παιδιού σε χρωματιστό χαρτί και δεμένο με κορδέλα συνοδεύει το δωράκι

Και το βαζάκι


Χρόνια Πολλά !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου