Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα μυρίζει...







Χριστουγεννιάτικη Κάρτα 
΄Ελατο στολισμένο από μικρά δαχτυλάκια

Χριστούγεννα η πιο αγαπημένη μας γιορτή...

Αλλά τί γιορτάζουμε;
Πόσα παιδάκια με γουρλωμένα ματάκια  και γλυκό χαμόγελο σε αυτή την ερώτηση περίμεναν να σκεφθούν μια απάντηση, και πόσα άλλα με δυνατές φωνές και ενθουσιασμό φώναζαν κυρία κυρία για να απαντήσουν γρήγορα για την γέννηση του Χριστού. 
΄Ετσι μέσα από πολλά βιβλία, εικόνες, παραμύθια, βιντεάκια,  μάθαμε για την Ιστορία των Χριστουγέννων και την Γέννηση του Χριστού.  Κάπως έτσι καταλάβαμε την ετυμολογία της λέξης Χριστούγεννα.
 Γέννηση του Χριστού. 
Πολλά παιδάκια από την αρχή θυμόντουσαν τί  γιορτάζουμε, άλλα όχι. ΄
Ομως όλοι είχαν στο μυαλό τους σαν μια ευχάριστη, δυνατή ανάμνηση το ΄Ελατο που βρίσκεται φωτισμένο και επιβλητικό στο σαλόνι, φωτισμένο και φορτωμένο με στολίδια να περιμένει τα πακέτα με τα δώρα των παιδιών. Μέσα από τα βιβλία, τις κατασκευές και τα παιχνίδια τα παιδιά έμαθαν όχι μόνο την Ιστορία των Χριστουγέννων, αλλά και το βαθύτερο νόημα της γιορτής που είναι
 Α Γ Α Π Η, 
 Β Ο Η Θ Ε Ι Α σε όλους που έχουν ανάγκη, ζεστό Σ Π Ι Τ Ι,
 Φ Α Γ Η ΤΟ για όλους
 και μια μεγάλη Α Γ Κ Α Λ Ι Α.
Πράγματα αυτονόητα,  με την πρώτη ματιά, αλλά που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι. Για αυτό κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μικροί και μεγάλοι, όσο μπορεί ο καθένας, για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Αυτό σημαίνει λοιπόν Χριστούγεννα
Αγάπη, τραγούδια, χοροί, γέλια, στολισμένο έλατο, χρυσόσκονη, φωτάκια και μια μεγάλη αγκαλιά που θα πρεπε να υπάρχει ζεστή και ορθάνοιχτη για όλους τους ανθρώπους, για όλα τα παιδιά του κόσμου και μάλιστα για όλο τον χρόνο. 
Τα παιδιά χαίρονται, ενθουσιάζονται, ετοιμάζονται για την Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους, για τις πολύχρωμες μπάλες, τα γυαλιστερά παιχνίδια. Οι γονείς με μεγάλη στοργή και φροντίδα ετοιμάζουν καταπληκτικά στολίδια για το bazaar που διοργανώνουμε πια κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια στο Νηπιαγωγείο μας!!!
Απολαύστε το κέφι των παιδιών, την εξέλιξή τους μέσα από τις δημιουργίες τους, τις Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές τους.

Με μικρά δαχτυλάκια βουτηγμένα στις χρωματιστές δαχτυλομπογιές έγινε η φετινή μας κάρτα και έτοιμο το στολισμένο έλατο που πολύ το διασκέδασαν οι μικροί μας φίλοι. Με μια ευχή μέσα από τις καρδιές των παιδιών. 

Αυτές είναι αγνές, όμορφες, απλές ευχές που πραγματοποιούνται γιατί προέρχονται από καθαρές ,άμεσες σκέψεις, μελωδικές φωνές από παιδικά στόματα. 
Καλές Γιορτές με αγάπη και Ευτυχία




΄Ελατα στόλισαν την τάξη μας φτιαγμένα από παιδιά, 
μπότες του ΄Αγιου Βασίλη, 
το πρόσωπό του με χαρτόνι και πιατάκι, 
το γράμμα των παιδιών για το παιχνίδι που θα του ζητήσουν και που το περιμένουν με ανυπομονησία κάτω από το δέντρο τις γιορτινές μέρες. 
 ΄Ετοιμα όλα με πολλά χαμόγελα, κέφι και δημοουργικότητα...
΄ Ελατα από χαρτόκουτα ντυμένα με πράσινα χαρτόνια, κολλημένα και διακοσμημένα με χαντρούλες και στρασάκια.







Οι καθιερωμένες μπότες του ΄Αγιου Βασίλη με χαρτόνι και στολισμένες με βαμβάκι. 
Φέτος και σε άλλο χρώμα χα χα χα χα





                  Φάτνη με πιατάκι










Το πρόσωπο του ΄Αγιου Βασίλη με χαρτόνι και πιατάκι





Καλή Χρονιά με Αγάπη, Υγεία και Τύχη σε όλους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου