Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

΄Ενας κήπος φτιαγμένος από τα παιδιά για τα παιδιά!!!!








Μια χαρούμενη ζωγραφισμένη αυλή, ένας όμορφος χώρος για τα παιδιά που μέσα σε αυτό  παίζουν χαρούμενα, άνετα, διοργανώνουν και σκέφτονται νέα παιχνίδια, δημιουργούν δεμένες παρέες που θα τις θυμούνται μετά από πολλά χρόνια....
Ευχάριστες αναμνήσεις, ποιός δεν θυμάται με νοσταλγία τις παιδικές στιγμές, φιλίες, παιχνίδια.

Τα παιδιά στην επαρχία όμως εκτός από τις ωραίες παιδικές αναμνήσεις, έχουν την πολυτέλεια να έρχονται σε άμεση επαφή με την φύση. Να μυρίζουν το χώμα, να βλέπουν τα φυτά να μεγαλώνουν, να εμπλέκονται και αυτά στη σπορά, στο μάζεμα, κόβουν φρέσκα, μυρωδάτα φρούτα από τα δέντρα, φρέσκα λαχανικά από τον κήπο, χωρίς φάρμακα και χημικά. Και όπως όλοι γνωρίζουμε οι μυρωδιές είναι οι ισχυρότερες αναμνήσεις. Η φύση μας ξεκουράζει, μας ηρεμεί,μας μαθαίνει να σεβόμαστε το περιβάλλον, τον πλανήτη μας.





Αυτές οι σκέψεις στριφογύριζαν στο μυαλό μας, πώς τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο μας θα είχαν τον δικό τους κήπο, την φρέσκια σαλάτα, θα μάθαιναν να φυτεύουν, να περιποιούνται τα λουλούδια, τα λαχανικά, τα οπωροφόρα δέντρα. 
Ακόμα και ο μικρός χώρος με χώμα γύρω από την αυλή, θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε λαχανόκηπο, σε κήπο με μυρωδικά, λουλούδια, φρέσκα κρεμμυδάκια, να φιλοξενήσει πορτοκαλιά, λεμονιά, ελιά, δέντρα που θα μας δώσουν καρπούς.
Φυτά όπως μαρούλια, λόλες, καρότα, πατζάρια, λάχανα, μαϊντανός, δυόσμος, δεντρολίβανο, μάραθο και άλλα θα μας προσφέρουν γεύσεις και βιταμίνες.
Και... με την μεγάλη προσφορά των γονιών που μας έφεραν φυτά, δέντρα, λουλούδια, μυρωδικά ο κήπος άρχισε να δημιουργείται.
Τα παιδιά έσκαψαν, έβαλαν φρέσκο χώμα, έριξαν τα σπόρια, φύτεψαν τα δέντρα, πότισαν....
Απολαύστε τα....





















Φυτεύουν ελιά

Φυτεύουν πορτοκαλιά
Φυτεύουν   λεμονιά   

Φυτεύουν λουλούδια για να δώσουν χρώμα,  ομορφιά, αρώματα,πληροφορίες, λουλούδια μέσα σε χρωματισμένα λάστιχα ένας  σχεδιασμός της αυλής με ενδιαφέρον.













΄Ενας πραγματικός λαχανόκηπος που θα μας προμηθεύει τη φρέσκια σαλάτα που θα συνοδεύει το μεσημεριανό μας....








Ελιές και φρούτα όταν τα δεντράκια μας μεγαλώσουν και καρπίσουν.





Οι μικροί καλλιεργητές






























Μέρα με την μέρα ο κήπος  ανθίζει, μεγαλώνουν τα φυτά,αλλάζει και συνεχίζουμε με νέες εικόνες με φυτά που φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.  
Ένας κήπος από τα παιδιά για τα παιδιά.

2 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕ ΜΕΡΕΣ ....ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
    ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΚΑΝΑ
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστρέφοντας και ξεκινώντας πάλι στο Νηπιαγωγείο πάλι στο Διαδίκτυο με Αναρτήσεις....Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή